ذر شنبلیله برای درمان دیابت مفید است همچنین مصرف این سبزی موجب کاهش قند خون می‌شود و به دیابتی‌ها کمک می‌کند.

شنبلیله با نام علمی Trigonella foenum-graecum گیاهی از تیره پروانه‌داران است.

خواص شنبلیله برای دیابت

فواید شنبلیله

شنبلیله دارای خواص اثر تقویتی، ملین، اشتهاآور، خلط آور و ضدتب، محرک جریان شیر و کاهنده قندخون است همچنین این گیاه حاوی مقادیر زیادی آهن، فسفر و ویتامین D است.

شنبلیله دارای مواد فسفره ،‌آهن و ازته است و تقویت کننده لوزالمعده نیز است همچنین دستگاه هاضمه را به کار می‌اندازد و لاغری‌های مفرط را از بین می‌برد.

شنبلیله به طور کلی شفا دهنده بیماری‌های روحی و جسمی است و در قدیم شنبلیله برای مداوای بیماری قند به کار می‌رفته است.


شنبلیله به دیابتی‌ها کمک می‌کند

فراز مجاب، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان می‌دارد: بذر شنبلیله برای درمان دیابت مفید است. مصرف این سبزی موجب کاهش قند خون می‌شود و به دیابتی‌ها کمک می‌کند.

به گفته وی شنبلیه موجب تسکین علائم دیابت مانند پرنوشی و پرادراری می‌شود همچنین شنبلیله ملین، اشتهاآور، خلط آور، ضدتب و محرک افزایش شیر است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه می‌کند: دانه‌های شنبلیله که مهمترین قسمت دارویی این گیاه است با باز کردن مجاری عروق خون، از بروز سکته قلبی پیشگیری می‌کند.

مرتضی صفوی، متخصص تغذیه اظهار می‌دارد: شنبلیله یکی از سبزی‌هایی است که از ارزش‌ غذایی بالای برخوردار است.


شنبلیله کاهنده کلسترول خون است

این متخصص تغذیه می‌گوید: شنبلیله خواص زیادی دارد که می‌توان به کاهنده قند خون، قابض، نرم‌کننده سینه، مقوی معده، قاعده‌آور، ادرار آور و افزایش دهنده شیر مادر اشاره کرد.

صفوی می‌افزاید:‌ از دیگر خواص شنبلیله می‌توان به پایین‌آورنده کلسترول خون، تقویت قوای جنسی و خلط‌ آور اشاره کرد و استفاده زیاد از شنبلیله می‌تواند سمی باشد و زنان باردار نباید از آن استفاده کنند.


طرز استفاده شنبلیله برای دیابت

یکی دو قاشق غذاخوری دانه‌ی شنبلیله را خیس کنید و به مدت یک شب صبر کنید.

صبح روز بعد، آب آن را بنوشید و دانه‌ها را هم با معده‌ی خالی بجوید.

این کار را به طور روزانه انجام بدهید.

می توانید از خوراکی‌های پخته شده‌ ای که با آرد شنبلیله درست شده‌اند نیز استفاده کنید.

توجه کنید که مصرف شنبلیله  به همراه داروهای درمان دیابت، می‌تواند به کاهش قند خون منجر شود. بنابراین قبل از مصرف شنبلیله برای درمان دیابتف حتما با پزشک‌ مشورت کنید.


پودر شنبلیله و دیابت

1- چون دانه‌ی شنبلیله، سفت و سخت می‌باشد، برای کسب اثرات آن، باید آن‌ها را با آسیاب‌های کوچک به صورت پودر در آورد.

2- پودر تهیه شده را می‌توان روی غذا پاشیده و سپس مصرف نمود و یا بر روی مقدار حدود 5 گرم آن، یک لیوان آب اضافه کرد و سپس 5 دقیقه جوشانید؛ پس از آن صاف کرد و میل نمود.

3- در صورتی که میزان قند خون بالا باشد، نمی‌توان برای کنترل آن به طور مستقل، از دانه‌ی شنبلیله استفاده کرد؛ زیرا میزان کاهش قند خون، توسط دانه‌ی شنبلیله، محدود است.

4- افراد دیابتی که می‌خواهند از دانه شنبلیله به عنوان کاهش قند خون استفاده نمایند، بهتر است روزی تا 5 گرم از آن را به طریقی که ذکر شده مصرف نمایند و پس از دو هفته با آزمایش قند خون کارایی این دانه را از نظر موثر بودن، قدرت تأثیر و میزان کاهش قند خون دریابند. چون کنترل قند خون مسأله بسیار با اهمیتی است که عدم توجه به آن می‌تواند خسارات جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.

6- چون پودر دانه‌های شنبلیله تلخ می‌باشد، برای استفاده راحت‌تر آن می‌توان پودر را در کپسول‌های 500 میلی گرمی خالی که در داروخانه‌ها موجود می‌باشند، پر کرده و مصرف نموده. جنس این کپسول‌ها اکثراً ژلاتین می‌باشد و خوراکی بوده و هیچ عارضه‌ای به دنبال ندارند. 


منبع : منبع : tebyan.net , parsiteb.com , artishoo.com